Praktijksessies


Praktijksessie
15:15 - 16:15

2.1 Praktijksessie Siemens: gedrag blijvend verbeteren met 'hein'


Blijvende verbetering van gedrag, dat wil iedereen. Het wijdverbreide misverstand daarover luidt: ‘de boodschap blijven herhalen’. Hoe saai is dat? Maar wat dan wel?

Siemens heeft inmiddels ruim vijf jaar ervaring met "hein". Dat zorgde voor een volledig andere kijk op gedrag en op feedback geven en ontvangen. Mensen uit alle hoeken van de organisatie kijken anders naar hun eigen gedrag en dat van hun collega's. Medewerkers boren zelf de diepere laag aan. Komen tot inzichten en gaan in de dagelijkse praktijk vaker hun verantwoordelijkheid nemen, van binnenuit en op een plezierige manier.

Jules Heijneman en Stephen van de Bree laten aan de hand van voorbeelden zien wat de psychologische waarde is van serieus doen over humor. U ziet dat het open en eerlijk vertellen over dilemma's nuttig en bevrijdend is, zichtbaar voor het hele bedrijf. Zo wordt het een vanzelfsprekend onderdeel van de cultuur. De wereldberoemde prof. Zimbardo van Stanford University zei hierover: ‘hein is a new way to get people to express criticism’.

Jules Heijneman - organisatiepsycholoog en zelfstandig adviseur

Stephen van Bree - hoofd Quality, Environment, Health & Safety bij Siemens Nederland

Praktijksessie
15:15 - 16:15

2.2 Gedrag en individuele verschillen


Soms gedraagt een werknemer zich anders dan u zou willen. Is hij dan niet geschikt? En gaat het daarbij alleen om vakinhoudelijke kennis en ervaring of om meer? Sommige werknemers hebben wel de kennis, maar gebruiken die om allerlei redenen niet. Weten, mogen en kunnen betekent nog niet altijd doen. Hoe komt dat en hoe kunt u daar verandering in brengen?

Mensen verschillen in hoe ze zijn en hoe ze dingen aanpakken. Omdat niet iedereen hetzelfde is, werkt een universele aanpak van gedrag niet. U moet rekening houden met individuele verschillen en omstandigheden. Hoe zorgt u voor de match tussen de juiste mensen, hun werkplek en gedrag? Frank van Luijk laat zien waar u op moet letten bij het zoeken van de juiste combinatie. Kunnen deze werknemer het? Willen ze het? En blijven ze het doen, ook als er sprake is van stress of calamiteiten? U krijgt veel tips waardoor de kans dat een werknemer het gewenste gedrag vertoont aanzienlijk groter is.

Frank van Luijk - LTP en directeur TestNed

Praktijksessie
15:15 - 16:15

2.3 Robotics & Artificial Intelligence; hoe enthousiasmeer je medewerkers terwijl hun baan op het spel staat?


De afgelopen jaren nemen Robotics Process Automation (RPA) & Artificial Intelligence (AI) een enorme vlucht en velen zijn bezorgd over het verlies aan banen en de impact op de maatschappij. Het is dan ook een uitdaging om medewerkers mee te krijgen in deze veranderingen.

In deze workshop wordt toegelicht wat RPA & AI zijn en welke rol dat nu al speelt in onze samenleving en op het werk.

Tevens zal Muriël haar werkwijze toelichten bij de implementatie van 2 chatbots en een humanoïde robot. Hierbij gaat zij in op de wijze waarop zij het gedrag van medewerkers positief wist te beïnvloeden.

Muriël Serrurier Schepper - zelfstandig AI consultant en projectmanager

Lid van de NVVK, NVVA of BA&O?

U neemt met korting deel aan dit congres.

Abonneekorting

Abonnees van Vakmedianet genieten korting. O.a.abonnees van Vakblad Arbo, Praktijkblad Veiligheid & Preventie, PW., OR informatie, Zorginstellingen, KIZ en Sigma.

PE-punten

1 punt voor AH en VK    

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.